Waar moet je op letten bij stalen taatsdeuren?

Met het lichte en open uiterlijk zijn taatsdeuren tegenwoordig razend populair! Het zijn echte blikvangers die we zowel in moderne als klassiekere interieurs terugzien. Dankzij het eenvoudige en tijdloze karakter passen taatsdeuren dan ook bij iedere woningstijl. Twijfelt u over het aanschaffen van een taatsdeur? Wij vertellen u graag waar u op moet letten!

Stalen taatsdeur monteren

Deze stalen deur onderscheidt zich van een scharnierdeur, door de manier waarop de deur wordt bevestigd. Zoals de naam al doet vermoeden, worden deze deuren gemonteerd met zogenoemde taatsscharnieren. Dit zijn scharnieren die worden bevestigd in de vloer en het plafond. Hierdoor kunnen de deuren zonder kozijn geplaatst worden en draaien taatsdeuren om een denkbeeldige verticale as. Een prachtig resultaat dat in iedere ruimte een statement maakt! Daarnaast sluiten taatsdeuren volledig vanzelf. De deur centreert zich namelijk steeds naar het midden.

Stevige wand

Omdat een taatsdeur wordt gemonteerd door middel van twee scharnieren is het van essentieel belang dat er een stevige basis aanwezig is om de deuren te monteren. Het gehele gewicht valt namelijk op maar twee scharnierpunten. Onder een stevige basis verstaan wij een degelijke betonnen wand, vloer en plafond. Laat er bij twijfel altijd een specialist naar kijken! Is er geen stevige basis aanwezig? Dan kan deze altijd geplaatst worden door hout in de wanden en het plafond te plaatsen! Deze worden later weg gestuukt zodat er een onzichtbare, maar toch goede verankering plaatsvindt.

Vloerverwarming

Het enige nadeel dat wij konden bedenken van de taatsscharnieren is dat ze zowel in het plafond als in de vloer moeten worden ingebouwd. Met echt vakmanschap hoeft dit echter geen probleem te zijn. Zelfs niet in nieuwbouwwoningen/kantoren/bestaande woningen met vloerverwarming! Het is vaak al voldoende om maar enkele centimeters diep te boren om het scharnierpunt vast te zetten.

Kosten

Omdat taatsdeuren volledig op maat worden gemaakt liggen de kosten vaak wat hoger dan bij scharnierdeuren. Laat u daarom goed informeren om verrassingen achteraf te voorkomen!

Meer informatie?

Bent u nieuwsgierig geworden naar aanleiding van dit blogbericht? En bent u benieuwd of een stalen taatsdeur een geschikte oplossing biedt voor u? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op! Onze specialisten helpen u graag bij het maken van de beste keuze