Stalen deur

Stalen deuren, ze zijn er in veel verschillende vormen en maten. Gunstig, want zo is er voor iedere wens een passende deur! Bij de perfecte stalen deur moet u rekening houden met verschillende factoren, zoals: de ruimte waartoe de deur toegang verleent, het kozijn, afwerking, soort glas en ga zo nog maar even door. Veel keuzes, maar we helpen u graag! Metaal & Interieur onderscheidt drie soorten stalen deuren, namelijk: scharnierdeuren, taatsdeuren en schuifdeuren. Benieuwd welke deur bij uw wensen past? U leest het hier!

Uitstraling van een deur

De uitstraling van een deur is heel persoonlijk, smaken verschillen en dat is maar goed ook! Echter, is het bij de uitstraling van een deur altijd handig om te kijken naar de ruimte waarnaar de deur toegang verleent. Een scharnierdeur of taatsdeur openen zich namelijk in de ruimte. Deze deuren zijn dus niet handig als de ruimte bijvoorbeeld heel klein is of obstakels bevat, dan kunt u het beste kiezen voor een schuifdeur. Een totaal andere uitstraling maar heel praktisch!

Scharnieren

Een scharnierdeur en taatsdeur openen zich dus in een ruimte. Maar wat is nou het verschil? De manier waarop de deur is bevestigt. Taatsdeuren worden gemonteerd met taatsscharnieren. Dit zijn scharnieren die, zonder de bijkomstigheid van een kozijn, gemonteerd kunnen worden. De taatsscharnieren worden bevestigd in de vloer en in het plafond, hierdoor kunnen taatsdeuren zowel in de ruimte als buiten de ruimte geopend worden. Ten slotte gaat een taatsdeur uit zichzelf dicht doordat deze deur zich steeds centreert naar het midden. Een nadeel van een taatsdeur zijn de kosten, deze zijn hoger dan bij scharnierdeuren. Schuifdeuren worden gemonteerd met een schuifrail. Deze schuifrail kan geleverd worden met een softclose systeem, een soort demper die ervoor zorgt dat de deur niet hard dicht geschoven kan worden en zo beschadigingen aan de schuifdeur kan voorkomen.

Afwerking metaal met poedercoating

Het metaal van deuren krijgt vrijwel altijd een nabehandeling in de vorm van poedercoating. Dit is een elektrostatisch verfproces waarbij door middel van perslucht de negatief geladen poeder op een werkstuk verstoven wordt. Het poeder blijft plakken en wordt vervolgens in een oven gesmolten. Wilt u een meer industriële uitstraling? Dat kan! Kies dan voor een poedercoating met fijnstructuur.

Heeft u naar aanleiding van deze stalen deuren op maat nog vragen? Of heeft u advies nodig voor uw interieur? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!

Soort glas

Onze stalen deuren worden altijd geleverd met veiligheidsglas 3.3.1 van 6 mm dik. Dit glas bestaat uit twee glasplaten van 3 mm met daartussen een folie van 0,1 mm. De folie zorgt ervoor dat het glas alleen scheurvorming kan vertonen. Het glas kan dus nooit in honderdduizend stukjes vallen, een extra stukje veiligheid!

Onderhoud

Wilt u extra lang genieten van uw stalen deur? Dan is onderhoud belangrijk! De deur en het glas kunt u het beste schoonmaken met reguliere schoonmaakmiddelen. Blijft er na de reguliere schoonmaak nog hardnekkig vuil achter? Probeer dan eens remmenreiniger! Dit middel doet wonderen.

Vochtige ruimte

Wilt u een stalen deur plaatsen in een vochtige ruimte? Dan is het noodzaak dat er geen openingen in het profiel van de deur zitten. Deze openingen zorgen er namelijk voor dat vocht kan binnendringen en zo roest kan veroorzaken. Een waterdicht profiel voorkomt roest, zo blijft uw deur langer mooi!

Stalen deur gekozen, en nu?

Heeft u een keuze kunnen maken? Dan is het aan een van onze specialisten de taak om zo snel mogelijk de deur te komen plaatsen. Ongeacht welke deur u heeft gekozen, is het heel belangrijk dat uw sparingen helemaal gereed zijn. Dat wil zeggen dat uw vloer, wanden en plafond ter hoogte van de positie van de deuren volledig afgewerkt zijn. Daaronder vallen stucwerk, plinten en vloer. Is uw sparing compleet? Dan is onze werkwijze als volgt: u voorziet ons van een duidelijke foto waarop de desbetreffende sparingen goed te zien zijn, een van onze specialisten komt langs voor een inmeting, na circa vijf werkdagen wordt het tekenwerk aan u geleverd, na uw akkoord is de tekening definitief en worden alle materialen geproduceerd, vervolgens kan de deur geplaatst worden!

Daarnaast vraagt iedere stalen deur om een andere voorzieningen. Bij de plaatsing van taatsdeuren is het noodzakelijk dat het plafond voorzien is van beton, hout of staal zodat de bovenste rozet adequaat gemonteerd kan worden. Bij twijfel over de aanwezigheid van deze voorziening kunt u altijd contact met ons opnemen. Scharnierdeuren en schuifdeuren vragen om verankeringsmogelijkheden zodat de stalen deur goed en stevig gemonteerd kan worden. Hoe beter de verankeringsmogelijkheden, hoe beter deze deuren geplaatst kunnen worden.

Is uw sparing nog niet compleet? Dan kunt u de inmeetafspraak 24 uur van tevoren kosteloos annuleren! Schikt de montagedatum u niet? Dan kunt u deze 48 uur voor de datum kosteloos wijzigen!

Heeft u vragen of bent u op zoek naar een stalen deur die voldoet aan uw wensen? Neem dan eens vrijblijvend contact ons op. We staan u graag te woord!

Scripts zijn geblokkeerd, bij het invullen van contactgegevens is het privacy statement van toepassing Lees meer