Industriële tafel op maat

Industriële tafels zijn niet meer weg te denken uit het interieur van nu. Waar ze voorheen vooral gebruikt werden in werkplaatsen en bedrijfsruimtes zien we ze steeds vaker terug in moderne woningen. Dat is ook niet gek, want dankzij ons maatwerk kunnen de tafels precies naar wens gemaakt worden en passen ze in ieder interieur! Bij van der Heijden Metaal & Interieurs bent u aan het juiste adres voor het toepassen van metaal in uw woning.

Materialen en modellen

De gedachte dat industriële tafels altijd robuust en stoer zijn behoord tot het verleden! De uitstraling van de tafel is namelijk helemaal afhankelijk van uw wens. Zo zal een moderne stijl vragen om een strak onderstel en een strak tafelblad waarbij lasnaden netjes worden weggewerkt. Bij een industriële look daarentegen wordt er juist vaak voor gekozen om de lasnaden in het zicht te laten in combinatie met een robuust tafelblad. Daarom houden wij tijdens het ontwerpen al rekening met verschillende materialen en modellen. Dit zijn belangrijke factoren die veel zeggen over de stijl van een tafel!

Voor het opbouwen van een onderstel bieden wij u de keuze uit plaatstaal profielen of stalen profielen. Een combinatie hiervan is natuurlijk ook mogelijk. Daarnaast kan het tafelblad bestaan uit diverse materialen waarbij u kunt denken aan: massief hout, fineer, glas, marmer of zelfs een blad van metaal(look). Iedere materiaalsoort heeft zijn eigen specifieke eigenschappen en aan de hand daarvan kiezen we voor de oplossing die het beste past bij uw situatie!

Heeft u naar aanleiding van dit project nog vragen? Of heeft u advies nodig voor uw interieur? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!

Tafel op maat - metaal

Werkwijze industriële tafel op maat

Door diverse metaalkeuzes en oppervlaktebehandelingen is er bijna geen materiaal zo veelzijdig als metaal. Daarom houden wij er zo van om hiermee te werken! Met onze metalen weten wij precies de gewenste uitstraling te brengen. En voor het beste resultaat denken wij al vanaf het eerste moment mee met de interieurontwerper! Ook met zeer bijzondere wensen bent u bij ons van harte welkom. Graag zelfs, want een uitdaging gaan wij natuurlijk niet uit de weg.

Bij het ontwerp maakt u de keuze uit het soort tafelblad en het soort onderstel dat u wilt hebben. Tafelbladen worden aangeleverd door een specialistische partner. Deze kunnen wij uiteraard direct monteren op het onderstel zodat u geheel ontzorgt wordt en een compleet product ontvangt.

Het metalen onderstel wordt in onze werkplaats vervaardigd. Bij de keuze van een onderstel is het belangrijk om te kijken welke functie de tafel krijgt. Bij een eettafel is het bijvoorbeeld belangrijk om goed te letten op de hoogte van de tafel en eventuele stoelleuningen. Daarnaast is het van belang dat bij gebruik van staal het meubel niet in een vochtige ruimte komt te staan.

Naast een mooi ontwerp vraagt een tafelonderstel ook om een specifieke nabehandeling. Hiervoor kunt u kiezen uit een nabehandeling met bijenwas of een poedercoating. Bij een nabehandeling met bijenwas behoudt u de natuurlijke uitstraling van het materiaal, daarnaast biedt het een prima bescherming tegen corrosie. Een poedercoating is een elektrostatisch verfproces dat gebeurt op basis van RAL-kleuren. Het onderstel wordt bespoten, waardoor het poeder aan de tafel blijft plakken. Vervolgens wordt het in een oven verhit en is het product zowel krasvast als vochtresistent.

Ook een industriële tafel op maat?

Wilt u ook een tafel die helemaal naar uw zin is? Wij bieden u de vrijheid in alle soorten, maten en vormen! Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie; onze specialisten helpen u graag.

Scripts zijn geblokkeerd, bij het invullen van contactgegevens is het privacy statement van toepassing Lees meer